Serhat Ertuğrul Köroğlu

Serhat Ertuğrul Köroğlu

Yönetmen

Filmmaker & Director

Genel Bilgiler

5.01.1997 doğumlu. İstanbul şehrinde yaşıyor. 180cm boyunda, 95 kilo. Kahverengi gözlü, Esmer ten rengine sahip. Üniversite mezunu.

Bildiği Diller : Ingilizce (Başlangıç) İspanyonca (Başlangıç)

Becerileri : Bağımsız kısa film ve belgesel yönetmenliği Senaryo ve Dramaturji Kurgu Programları (Davinci Resolve,Adobe Premiere Pro,Avid) Genel olarak; Film yönetmenliği üzerine çalışmalarını yoğunlukla sürdüren ve kendi filmleri ile Ulusal ve Uluslararası film festivallerinde yer almış sinemaya aşık birisiyim.

Favori Filmleri : La Haine (1995/Mathieu Kassovitz) İdi İ Smotri (1985/ Elem Klimov) Ghost In The Shell (1995/Mamoru Oshii) Mad Max Fury Road (2015/George Miller) Kader (2006/ Zeki Demirkubuz)

Favori İsimleri : Tolga Karaçelik /Nedeni; Türk sinemasına yeni bir soluk olmuş ve filmleri ile yeni türk sinemasına yön vermiş genç ama usta bir isim. Zeki Demirkubuz /Nedeni; Sinema ile ilk tanıştığım yıllarda Kader filmini izleyerek sinemaya aşık olmamı sağlayan kişidir kendisi.Sokaktan gelip bu işi hakkıyla yapan başka bir isim söylenemez herhalde. Akın Çetin /Nedeni; Arri markasının 2021 kataloğuna girmiş,genç ve yetenekli bir görüntü yönetmeni. İlerde kamerasını yöneteceği filmleri merakla beklemek ile beraber muhteşem bir kadraj yönetimine sahip estetik bakışı hayretler içinde bırakan bir isim. Nadir Sarıbacak/Nedeni; Herkes bu ismi genelde televizyon dizilerinden tanır fakat benim Nadir Sarıbacak'a olan ilgim Tolga Karaçeliğin "Sarmaşık" filmi ile başladı. Hayat verdiği Cenk karakterini hala unutmam. İlerde bir dünya yaratırsam Nadir Sarıbacak o dünyanın başrolü olurdu.

Hakkında

5 Ocak 1997 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde doğdu. Cumhuriyet savcısı olan babasının mesleği dolayısı ile birçok şehirde yaşadı. 12 sene İstanbul Sarıyer de yaşadı. 4. Sınıftan lise son sınıfa kadar öğretimini İstanbul da geçirdi. Şuanda Kayseri Erciyes Üniversitesinde Radyo Tv Sinema 4. Sınıf öğrencisi olarak öğrenimine devam etmekte. Çeşitli öğrenci projelerinde yönetmen, senarist , görüntü yönetmeni ve oyuncu olarak yer aldı sinema alanında çalışmalarına devam etmekte. Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler Tıkalı (Clogged) - 2021 .... Kurmaca, 00:15:13 First, Time Filmmaker Sessions, Official Selection. 2021 The Lift - Off Sessions, Gösterim Seçkisi. 2021 3. Taste of Anatolia Films from Turkey, Gösterim Seçkisi. 2021 9. Kayseri Film Festivali, Ulusal Kısa Film Bölümü, Gösterim Seçkisi. 2021 1. Antep Kısa Film Festivali, Gösterim Seçkisi. 2021 Kaynak:http://www.kameraarkasi.org/yonetmenler/serhatertugrulkoroglu.html

İş Tecrübeleri

Üyemiz İş Geçmişi bölümüne henüz bir kayıt girmemiş.

Eğitim ve Kurslar

Üyemiz Eğitim ve Kurslar bölümüne henüz bir kayıt girmemiş.

Üye hiç fotoğraf yüklememiş!

Üye hiç video yüklememiş!

cekbifilm.com profesyonel ve amatör sinemacıları bir araya getirmek amacıyla kurulmuş bağımsız bir platformdur.
Adres: Eğitim Mah. Sude Sok. No:3 Marmara Residance Bahçe Kat Kadıköy - İstanbul
Tel : 0850 346 20 30 e-posta : info@cekbifilm.com